16.03.2008

Lady er kommet hjem til oss!


Endelig har vi fått den nye valpen i hus! Det ble Gulli - og hun skal hete Lady :-). Hvorfor vi valgte akkurat henne? Tja, si det? Det er vel en kombinasjon av flere ting; hun er øyelyst fri, det ser ut som hun kan få en fin farge, hun har et godt gemytt (men det hadde Vilja også) og forhåpentligvis holder hun seg innenfor standarden med tanke på størrelsen. Vilja er ganske liten, og kan komme til å bli ei litt for lita tispe, så det var vel det som ble den avgjørende faktoren. Jeg var veldig i tvil helt til siste sekund, men i samarbeid med oppdretteren kom vi fram til at Gulli - eller Lady, som hun nå heter - ble den mest riktige med tanke på at hun forhåpentligvis skal bli stamtispen i oppdrettet vårt.

Hun har nå vært hos oss i 8 dager, og det går over all forventning! Hun har fra dag én gått rett på avisen når hun skal tisse og bæsje. I tillegg gjør hun fra seg ute, når vi bare rekker å få henne dit i tide. Og hun sover hele natta, i buret sitt. Vel, et par ganger har hun våknet i firetiden, men da har jeg tatt henne ut, så har hun tisset, og så er det rett inn i buret sitt igjen og sove videre. Da sover hun gjerne til kl 08, og det er jo et akseptablet tidspunkt å stå opp på :-).

Til å begynne med var de to andre hundne våre ganske skeptisk til det nye vesenet som var kommet inn i huset vårt. De skvatt unna når hun ville leke med dem, og sa tydelig i fra når hun ble for voldsom. Det har vært veldig interessant å studere kommunikasjonen i mellom hundne - beskjedene fra de voksne til valpen fungerer aldeles utmerket! Hun trekker seg unna, eller kaster seg på ryggen, når de sier i fra, og så er det påan igjen etterpå. Innimellom har det blitt litt vel voldsomt, så jeg har måttet roe dyrene ned. Da har hun gjerne sovnet på teppet sitt, som forøvrig er blitt hennes faste plass. Dit går hun og legger seg når hun blir trøtt, og der ligger hun til hun våkner av seg selv, selv om det bråker rundt henne. Akkurat det er helt fantastisk! Det har jeg ikke vært vant til med de andre hundne - de har våknet av den minste lyd i huset, noe som har vært ganske slitsomt til tider.

Så sammenlignet med valpetiden til guttene våre, så er denne tøtta helt fantastisk å ha i hus! Nå er det bare å nyte valpetiden for fullt, for tiden går jo så utrolig fort. Jeg har ordnet meg fri fra jobb med avspasering og ferie, og kombinert med påskeferien, så skal jeg være hjemme med valpen i litt over tre uker. I løpet av den tiden skal hun nok få lære å være alene med de voksne hundnene. Vi har allerede begynt den treningen, og det ser ut som det går aldeles utmerket. De får hele entréen for seg selv. Der har de allerede tilbrakt en del tid alene, mens jeg har observert dem gjennom vinduet i kjøkkendøra, og det går så fint, så. Hun legger seg som regel ned på teppet sitt og gnager på beinet sitt, eller noen av de andre lekene, mens de andre to legger seg ned og sover.

Nå, etter åtte dager, har hun og de to voksne funnet tonen med hverandre. Enda hender det at hun blir litt for voldsom, og at de må sette henne på plass, men det går bedre og bedre. Ute i hundegården leker de så fint at det er en fryd for øyet og se på. Så dette kommer til å gå bra, det er jeg helt sikker på!

1 kommentar:

Jojo sa...

Lägger ni in en sån där gadget på er layout, där man kan följa er blogg (blogg intresserade), så väljer jag gärna att följa :)

Sån som jag har på min sida till höger menar jag, där man kan välja "följ blogg"