21.03.2010

NKK, Harstad, 20.3.10

Så har utstillingssesongen startet igjen for vårt vedkommende. Vi reiser ikke land og strand på utstillinger hele året, vi holder oss stort sett til de utstillingene som er i nærheten. Vel, Harstad er vel egentlig ikke i nærheten, 30 mil unna, men det er iallefall i Nord-Norge...

Dette var Lady sin første utstilling i åpen klasse, og på en NKK-utstilling kommer det alltid mange "store" utstillere. Det var, med andre ord, stor konkurranse. Vi hadde derfor ikke så store forventninger, avrøytet som hun er, og jeg har innsett at med en skjev fot vil hun aldri nå helt til topps. Men denne gangen var det spennende om dommeren ville legge merke til foten hennes (se lenger ned i bloggen). Jeg hadde ingen planer om å vise veterinærattesten, nemlig. Men da dommeren dikterte til skriveren: "noe krokete og svake mellomhender", tenkte jeg at jeg måtte vise fram attesten likevel. Hun har ikke "krokete og svake mellomhender". Hun har en krokete og svak mellomhånd på venstre fot på grunn av skaden. Hun fikk blått, angivelig på grunn av bevegelsene.



Dommer Anders Tunold-Hanssen: 2 år. Balansert helhet. Fine linjer. Godt hode som kunne hatt mere kraft i snutepartiet. Mørke, fine øyne. God hals. Godt vinklet, men framskutt front. Noe krokete og svake mellomhender. Velkroppet. Noe knapt vinklet bak. Beveger seg med tilstrekkelig driv, men knapt i fronten. 2. kval. (blått).

Ingen kommentarer: